Kuka olet? -juttusarjan bannerikuva

Kuka olet? -juttusarjan esittelyssä Jaana Suittio

Kuka olet? -juttusarja esittelee allianssissa työskenteleviä heidän itsensä kertomana. Juttusarjan kolmannessa osassa Jaana Suittio kertoo itsestään ja työnkuvastaan Ihku-allianssissa.

Olen Jaana Suittio ja aloitin Väylävirastossa Hankkeet toimialalla maaliskuun 2022 lopussa. Toimin tilaajan projektipäällikkönä Ihku-allianssissa. Vastuullani on projektin talous- ja sopimusasiat, tilaajakonsortion yhteyshenkilön tehtävät sekä erilaiset kehitystehtävät.

Aloitin työurani geotekniikan ja pohjatutkimusten parissa. Maalaboratoriossa viettämäni vuoden jälkeen siirryin siisteihin sisähommiin konsultille, jossa viihdyinkin melkein 10 vuotta infrasuunnittelussa ja rakennuttamisessa. Sen jälkeen kehitin kaavatalouslaskentaa Tampereen kaupungilla. Tampereen vuosina olin mukana myös Ihku-allianssissa kaupunkisuunnittelun edustajana. Tampereen jälkeen siirryin suunnittelupäälliköksi Nokian kaupungille, missä pääsin työskentelemään infran parissa kaavoituksesta urakointiin ja taas työmaalle.

Infra-ala ja siihen liittyvät sovellukset kehittyvät kovaa vauhtia ja päivitin osaamistani YAMK tutkinnolla, joka liittyi teknologiaosaamisen johtamiseen. Näkisin, että myös infra-alalla tarvitaan yhä enemmän teknologiaosaamista, kun työtehtävät monialaistuvat tutkinnoista huolimatta. Silti olisi hyvä muistaa kehittää ja ylläpitää infrainsinöörin perustaitoja: määrä- ja kustannuslaskentaa. Näille tulisi myös varata riittävästi aikaa hankkeiden eri suunnitteluvaiheissa. 

Allianssissa työskentely on minulle uutta, mutta se on ollut jo näinä ensimmäisinä kuukausina todella antoisaa. Ihkussa pääsee vaikuttamaan alan tapoihin toimia ja ajatuksissa onkin, että Ihkua voisi hyödyntää entistä enemmän organisaatioiden investointisuunnittelussa ja hankinnoissa. Vaikka työt hoituvat sujuvasti etänä eri puolille Suomea, niin silti parhaat työpäivät ovat niitä, kun pääsee kokoontumaan allianssin Big Roomille ja kohtaamaan eri asiantuntijoita ja sidosryhmiä. Tavataan siis Ihkun merkeissä! 

Jaana Suittio

Jaana Suittio

Tilaajan projektipäällikkö

Jaa artikkeli: