Ihku-allianssin opinnäytetöiden tekijöiden terveiset

Ihku-allianssin osapuolilla on tällä hetkellä käynnissä tai käynnistymässä monia kiinnostavia opinnäytetöitä. Juttusarjan ensimmäisessä osassa Joona ja Hanna kertovat, millaista on tehdä opinnäytetyötä Ihku-allianssissa.

Joona on kolmannen vuoden kone- ja rakennustekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa ja teki kandityönsä aiheesta ”Panosrakenteet siltojen kustannuslaskennassa”.

Joonan puheissa korostuu uuden oppiminen ja hyvä ohjaus, jota sai läpi prosessin Ihkun kustannuslaskennan osaajilta:

Työn sisältöä ja työn rakennetta käytiin läpi parin viikon välein. Sain hyviä neuvoja mihin suuntaan työtä kannattaisi kehittää. Kandityön tekeminen Ihkulle oli minulle erittäin positiivinen ja opettavainen kokemus. Sain Ihkulta aiheen, joka oli minulle käytännössä aivan vieras, ja alkuun menikin aikaa itse aiheen ymmärtämisessä ja sisäistämisessä. Hyvien neuvojen ja ohjauksen avulla sain työtä eteenpäin ja lopulta valmiiksi. Olen syksyn aikana oppinut paljon enemmän, mitä kuvittelin kandityössäni oppivan!

Joona

Hanna on 5. vuoden opiskelija Helsingin Yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Pääaineenaan Hanna lukee taloustiedettä. Kirjallisen tutkielman aiheena on ”Tilaajan hanketehtävien kustannusosuuksien mallintaminen”.

Ehdotin omaan graduuni hieman tyypillisestä poikkeavaa lähestymistapaa ja idea otettiin hyvin vastaan. Pidän erityisesti mahdollisuudesta tehdä gradua haastavista ja projektille tärkeistä aiheista. Ihkussa on lisäksi kannustava ilmapiiri ja tarvittavaa tukea on aina saatavilla. Uuden kokeilemista ei pelätä ja omat ideat työn suhteen otetaan hyvin vastaan. Olen myös päässyt ohjaamaan lopputyöni suuntaa oman kiinnostukseni mukaan.

Hanna
Jaa artikkeli: