lähikuva puisesta pyöreästä palkinnosta, jossa on hopeisella laatalla Ihku-allianssin nimi

Suomen infra-alan arvostetuin palkinto myönnettiin Ihku-allianssille

Vuosittain MANK ry:n järjestämässä Maarakennuspäivä-tapahtumassa luovutetaan maarakennusalan tunnustuspalkinto ”Iso Tömppä”. Torstaina 13.10.2022 palkinto myönnettiin Infrahankkeiden kustannuslaskentajärjestelmä ja -palveluallianssille eli Ihku-allianssille. 

Palkinnon perusteluissa korostettiin, että Ihku-allianssi tuottaa tärkeää järjestelmää ja palvelua, joka lisää infra-alan kustannustietoisuutta etenkin tilaajille, mm. kustannusarvioiden ja kustannusohjauksen parantamiseksi. Lisäksi allianssimallilla on saatu lisättyä yhteistyötä infra-alan tilaajien sekä palveluntuottajien välillä ja hyödynnettyä kaikkien osapuolten vahvuuksia. Ihkussa myös kehitetään tutkimuksellisesti infra-alan kustannuslaskentaa esimerkiksi tähän mennessä tehtyjen 14 alan opinnäytetyön kautta.

Vuonna 2018 käynnistetty Ihku-allianssi ja 2021 käyttöönotettu Ihku-laskentapalvelu on jo nyt saavuttanut runsaan käyttäjämäärän ja tuotantohankkeita. Ihkun kehitystyössä seuraava merkittävä askel on hankeosalaskennan lanseeraaminen 10.11.2022 julkistustilaisuudessa. 

”Kyllähän tämä oli melkoinen yllätys, ei tällainen ole käynyt pienessä mielessäkään. Tömppää upeampaa tunnustusta ei Suomessa infra-alalla voi saada ja kyllä tämä vetää nöyräksi ja kiitolliseksi. Olen varma, että joka ainoa ihkulainen tuntee ansaittua ylpeyttä huomionosoituksesta ja haluaa antaa kaikkensa jatkossakin.” kommentoi Ihkun tuoteomistaja sekä asiakastestaus- ja konsulttiryhmän yhteyshenkilö Ari Huomo. 

Allianssin palveluntuottajia ovat Arkance Systems Finland Oy, Mittaviiva Oy, Ramboll Finland Oy ja Solita Oy. Tilaajakonsortioon kuuluvat Väylävirasto, Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Jyväskylä.

Kokoustilassa etualalla kuusi henkilöä, joilla on kukkakimppu ja iso palkinto käsissään. Taustalla Maarakennuspäivä-diaesitys.
Iso Tömppä-palkintoa olivat vastaanottamassa Ihku-allianssin johtoryhmän ja projektiryhmän jäseniä. Vasemmalta oikealle: Jaana Suittio (Väylävirasto), Petri Vainio (Espoon kaupunki), Kristiina Laakso (Ihku-allianssin johtoryhmän puheenjohtaja 3/2022 asti), Ari Huomo (Väylävirasto), Riitta Kaasalainen (Väylävirasto) ja Tiina Perttula (Ramboll Finland).

Esittelemme hankeosalaskentaa laajemmin Ihku-info: Hankeosalaskennan julkistamistilaisuudessa 10.11.2022. Ilmoittaudu mukaan nyt.

Lue myös Väyläviraston artikkeli palkinnosta.

Jaa artikkeli: