Kuvaaja: Allison Saeng Lähde: https://unsplash.com/photos/a-group-of-coins-ZWiaGCFcfJ0

Rakennusosakirjasto ja hinnasto on päivitetty maaliskuussa 2024

Päivitetty hinnasto 01/2024

Ihku-laskentapalveluun on julkaistu uusi hinnasto, joka vastaa tammikuun 2024 hintatasoa. Hinnaston MAKU-indeksiluku on tammikuun 2024 mukainen eli 128,4 (2020 = 100).

Huom! Rakennusosakirjaston ja hinnaston käyttämä MAKU-indeksin vertailutaso vaihtui tässä päivityksessä 2015 → 2020. Ihku muuntaa vertailutason automaattisesti rakennusosakirjaston päivityksen yhteydessä, mutta hankkeelle asetettuun MAKU:n pistelukuun ei tule muutoksia, jos käyttäjä on asettanut sen hankkeelle itse. Muutos ei siis edellytä käyttäjiltä toimenpiteitä.

Panoshinnoista nousi noin 28%, pysyi samana noin 37 % ja laski vastaavasti noin 35% edelliseen hinnastoon (08/2023) nähden. Tarkemmin hintojen muutoksista voit lukea julkaisutiedotteesta.

Päästölaskentaan tehdyt muutokset

Päivitetyn rakennusosakirjaston myötä päästöjen elinkaarivaiheet (A1-A3, A4 tai A5) näkyvät käyttöliittymällä. Päästölaskennan arvoja on lisätty infrapäästötietokannan uusimman julkaisun mukaisesti. Lisätyt arvot koskevat sähkökaapeleita. Aiempia päästölaskennan arvoja on myös päivitetty ja korjattu. Korjauksia on tehty esimerkiksi ulkomaisten kivituotteiden päästöarvoihin.

Hankeosalaskentaan tehdyt muutokset

Teräsbetonipaalulaatta ja Teräspaalulaatta -hankeosien käyttämän teräsbetonisen laatan korkeus on kasvanut (300 mm → 500 mm), joka nostaa hankeosan kustannuksia.

Päivitetty rakennusosakirjasto 23.0.626-R

Päivitetyssä rakennusosakirjastossa on 6527 kpl rakennusosaa. Uudet hankkeet käyttävät automaattisesti päivitettyä rakennusosakirjastoa.

Päivityksessä lisättiin rakennusosia muun muassa rakenteiden siirroista kaivojen, putkien ja rumpuputkien osalta. Lue lisää päivitetyistä rakennusosista julkaisutiedotteesta.

Jaa artikkeli: