Kuka olet? -juttusarjan bannerikuva

Kuka olet? -juttusarjan esittelyssä Mirva Kallio

Kuka olet? -juttusarja esittelee allianssissa työskenteleviä heidän itsensä kertomana. Juttusarjan ensimmäisessä osassa Mirva Kallio kertoo itsestään ja työnkuvastaan Ihku-allianssin palvelupäällikkönä.

Olen Mirva Kallio ja työskentelen projektipäällikkönä ja ohjelmistoasiantuntijana Assetpointilla, joka on Civilpointin sisaryhtiö. Aloitin urani konsulttitoimistossa tie- ja liikennesuunnittelijana jo opiskeluvuosina ja sain arvokasta kokemusta monista erilaisista infrahankkeista. Vuonna 2013 siirryin ohjelmistotalolle projektipäälliköksi, kun kiinnostuin ohjelmisto- ja tuotekehityksestä sekä tietomallintamisesta (BIM). Koulutukseltani olen sekä tie- ja liikennetekniikan diplomi-insinööri että neurotieteiden diplomi-insinööri. Olen aina ollut kiinnostunut monista eri asioista ja poikkitieteellisyys kuvaakin persoonaani.

Ihku-Allianssissa olen ollut mukana vuoden 2019 alusta asti ja toimin nykyään allianssin palvelupäällikkönä. Palvelupäällikkö on allianssin projektiryhmän (APR) jäsen ja vastaa Ihku-laskentapalvelun laadusta asiakkaille palvelusuunnitelman mukaisesti. Palvelupäällikkönä ajattelen, että asiakas on keskiössä. Asiakassuhteiden hoitaminen, asiakastuesta vastaaminen sekä asiakaspalautteiden läpikäynti ja käsittely, yhdessä muiden allianssin työntekijöiden kanssa, ovatkin palvelupäällikön tärkeimpiä tehtäviä. Asiakastarpeiden todellinen ymmärtäminen on lähellä sydäntäni ja koen asiakastuen erityisen merkityksellisenä. Ennen kaikkea minua motivoi sosiaalisen asiakaspalvelun ja teknisten haasteiden yhdistäminen työssäni. Palvelupäällikkönä osallistun myös laskentajärjestelmän ylläpitoon, kehittämiseen ja kehityksen priorisointiin ja tuon niissä “asiakkaan äänen” kuuluviin. Palvelupäällikön tehtäviin kuuluu myös esimerkiksi lisenssien hallinnointi, asiakkaan tukeminen käyttöönotossa sekä palvelun tilannekuvan seuraaminen ja raportointi kuukausittain. Palvelupäällikkönä pääsen myös usein esittelemään Ihku-allianssia ja Ihku-laskentapalvelua erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Ihku-allianssin palvelupäällikön tehtävien lisäksi toimin Ihku-laskentapalvelun myynnin tukena sekä koulutuksien järjestämisessä ja kehittämisessä. Olen myös asiantuntijana allianssin kustannuslaskentatiimissä ja muun muassa mallinnan rakennusosien kustannuksia yhdessä urakoitsijoiden ja muiden asiantuntijoiden kanssa. 

Allianssissa työskentely on mielenkiintoista ja monipuolista. On ollut rikastavaa tehdä töitä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Parasta on, kun eri aloja ja osaamista yhdistävässä allianssiprojektissa pystyy hyödyntämään ja kehittämään omaa poikkitieteellistä osaamista. Nautin tiimityöskentelystä ja Ihku-allianssin tiimien kanssa yhteistyössä saadaan vaikeatkin pulmat ratkaistua. Tiimi on aina enemmän kuin tekijöiden summa.

Mirva Kallion kuva

Mirva Kallio

Ihku-allianssin palvelupäällikkö

Jaa artikkeli: