Ihku-allianssin henkilöstöä infotilaisuudessa 10.11.2022

Hankeosalaskennan julkistustilaisuus keräsi kuulijoita

Ihku-laskentapalveluun tulossa oleva hankeosalaskenta lanseerattiin eilen 10.11.2022 Ihku-infossa. Tilaisuus järjestettiin Pasilan virastotalolla ja osallistujia oli sekä paikan päällä että linjojen kautta yhteensä noin 180 henkilöä. Osallistujista suurin osa oli tilaajien ja konsulttien edustajia.

Tilaisuuden aluksi kuultiin Ihku-laskentapalvelun kehityksestä, käytöstä sekä hankeosalaskennan periaatteista ja toteutuksesta. Uuden videon kautta kuultiin myös Ihkun käyttökokemuksista.

Sekä videossa että tilaisuudessa arvostettiin Ihku-laskentapalvelun läpinäkyvyyttä. “Ihkussa on hyvää sen avoimuus ja että se kertoo, mihin kustannukset perustuvat. Se ei ole vain sellainen ‘black box’, josta kustannukset arvotaan, vaan avaa sen, mihin kustannukset perustuvat ja miten kustannukset määräytyvät. Ihku antaa paremmat edellytykset kustannusten hallintaan”, kuvailee videolla liikenne- ja katusuunnittelupalvelun tiimipäällikkö Olli-Pekka Aalto Helsingin kaupungilta.

Myös suunnittelun sujuvuutta ja vuorovaikutuksen lisäystä kehuttiin. Videolla Rambollin hulevesisuunnittelija Tommi Yliselä kertoo: “Asiakkaat avaavat projektit ja heillä on koko ajan pääsy projekteihin. Se tietysti tuo enemmän vuorovaikutusta asiakkaan kanssa suunnitteluvaiheessa, kun ei tarvitse aina olla lähettämässä pdf:inä laskelmia”.

Katso lisää käyttökokemuksia Ihku-allianssin YouTube kanavalla olevasta videosta.

Tilaisuudessa allianssin projektiryhmän jäsen Nita Joro Rambollilta esitteli hankeosalaskentaa demon kautta, joka havainnollisti laskentapalvelun käyttöä. Käyttö koettiin helpoksi ja intuitiiviseksi. Hankeosalaskentaa kehuttiin käyttäjäystävälliseksi ja päälinjoiltaan selkeäksi. Keskustelua herättivät mm. 1. versioon tulevat hankeosat ja urakoitsijoiden kanssa tehty yhteistyö rakennusosalaskennan toteutuksen yhteydessä.

Katso lyhyt demovideo hankeosalaskennasta Ihku-allianssin YouTube kanavalla olevasta videosta.

Hankeosalaskentaa on kehitetty pian kaksi vuotta ja sen ensimmäinen tuotantoversio julkaistaan käyttöön lähikuukausina. Tämän jälkeen sen kehitystä jatketaan muun Ihku-laskentapalvelun osana myös palautteiden ja kehitysehdotusten kautta.

Lataa tai tutustu hankeosalaskennan julkistustilaisuuden aineistoon alta:

Lue lisää hankeosalaskennan sisällöstä artikkelistamme.

Jaa artikkeli: