Kesätöissä Ihkussa: kokemuksia kesältä 2019

Millaista työskentely Ihkussa on ollut kesätyöntekijän näkökulmasta? Kesän 2019 aikana Ihkun parissa työskenteli yhteensä 6 kesätyöntekijää kolmesta eri allianssiosapuolen organisaatiosta. Kesätyöntekijät työskentelevät siis eri allianssiosapuolien alaisuudessa, joiden kautta he ovat päässeet osaksi Ihku-projektia.

Rakennettua ympäristöä Aalto yliopistossa opiskeleva Frida Reinikka on yksi kesätyöntekijöistä, ja nyt hän kertoo, millainen kokemus kesätyöskentely Ihkussa on ollut.

”Aloitin kesäkuussa harjoittelijana Rambollilla ja heinäkuun alussa tulin mukaan Ihku-projektiin. On ollut kivaa ja kiinnostavaa saada kesälle monipuolisia työtehtäviä. Erityisesti olen pitänyt siitä, kun pääsin työskentelemään Ihkun Big Roomille Pasilaan. Olen saanut tutustua uusiin ihmisiin eri aloilta ja olen ollut mukana kehittämässä uutta kustannuslaskentajärjestelmää!

Pääsin nopeasti mukaan projektiin ja sain hyvän perehdytyksen työtehtäviini. Olen aina saanut apua, jos olen sitä tarvinnut – tyhmiä kysymyksiä ei ole ollut, vaan olen voinut kysyä kaikesta.

Työtehtäviini kuului kesällä kustannusdatan hankintaa, eli olen ollut yhteydessä moniin infra-alan asiantuntijoihin ympäri Suomea. Lisäksi Excel on tullut tutuksi kesän aikana, sillä pääsin käsittelemään ja tallentamaan sen avulla myös varsinaista kustannusdataa.

Allianssimallin ansiosta olen tutustunut ihmisiin eri aloilta ja päässyt verkostoitumaan moneen eri suuntaan. Olen oppinut, millaista allianssityöskentely on, miten allianssiprojekti etenee ja minkälaisia eri vaiheita projektiin kuuluu.

Hauskoja tapahtumia kesätyön aikana ovat esimerkiksi olleet muuttopäivä, kun muutimme vanhoista Big Room tiloista uusiin suurempiin tiloihin, ja projektin osapuolien yhteinen Get together -tapahtuma, jossa pääsin kuulemaan vielä enemmän projektin eri osapuolista ja heidän asiantuntemuksestaan.

Kokemustani Ihku-kesätöistä summaten: Arvostan sitä, että olen saanut kesän aikana tehdä monipuolisia ja erilaisia tehtäviä sekä sitä, että työpanoksestani on ollut oikeasti hyötyä projektin etenemiselle.

Syyskuussa aloitan kolmannen opiskeluvuoteni, ja jatkan lisäksi töitä Ihkussa opiskelujeni ohessa. Odotan syksyä innolla ja on hienoa, että saan jatkossakin olla mukana kehittämässä Ihkua. On kiinnostavaa seurata projektin kehitystä ja etenemistä.”

Jaa artikkeli: