Kuvituskuva: Behnam Norouzi, Unsplash

Ihku-laskentapalvelun kehittäminen jatkuu 2023–2024

Ihku-allianssin ensimmäinen palvelujakso päättyi vuoden 2022 lopussa. Uuden vuoden ja palvelujakson alkaessa, on hyvä tarkastella allianssin tulevaisuuden näkymiä. 

Allianssin projektipäällikkö ja sovelluskehitystiimin vetäjä Santeri Soininen kertoo, että kehityksen keskiössä seuraavan kahden vuoden aikana ovat erityisesti uudet hankeosat, esimerkiksi saneerausrakentamiseen liittyen. Rakennusosakirjastoa halutaan siis laajentaa edelleen uusilla hanke- ja rakennusosilla. Kehitys jatkuu käyttäjiä kuunnellen, kuten tähänkin asti.

”Olennaista on jatkuva laskentapalvelun käytettävyyden ja uusien ominaisuuksien kehittäminen käyttäjätoiveita huomioiden”, kuvailee Soininen.

Tilaajien toiveita kartoitettiin loppuvuodesta 2022 työpajalla. Ajatuksena oli kerätä lähtötietoja 2. palvelujakson priorisoinnin tueksi. Tilaajien toiveissa oli, että seuraavaksi keskityttäisiin mm. teiden, katujen ja liittymien korjausrakentamiseen liittyviin hankeosiin. Myös kävelykadun ja katuaukion, pilaantuneiden maiden, leikki- ja pelikenttien hankeosat nousivat tilaajien työpajassa esille, samoin esimerkiksi ratojen ja vedenhallintajärjestelmien hankeosat. 

Uusien hankeosien lisäksi tehdään teknisiä perusparannustöitä. Ylläpidon osalta työ sisältää totuttuun tapaan rakennusosakirjaston ja hinnaston säännölliset versiopäivitykset. Lisäksi laskentasovelluksen ylläpitotyöt jatkuvat, Soininen listaa.

Tulevaisuudessa Ihku-laskentapalvelun kehitys ja ylläpito jatkuvat kahden vuoden jaksoissa eteenpäin. Toinen palvelujakso on alkanut alkuvuodesta 2023 ja päättyy loppuvuodesta 2024.

Jaa artikkeli: