Kuvituskuva

Hankeosalaskennan käyttöönottoprojekti on alkanut

Ihku-allianssin tilaajan projektipäällikkö Jaana Suittio Väylävirastolta luotsaa hankeosalaskennan käyttöönottoprojektia, joka käynnistyi elokuussa.

Käyttöönottoprojektin on tarkoitus varmistaa allianssin tilaajaosapuolten sujuva hankeosalaskennan käyttöönotto. Käyttöönottoa koordinoi Suittion lisäksi allianssin tilaajista muodostuva käyttöönottoryhmä, joka tapaa säännöllisesti ja suunnittelee tulevaa käyttöönottoa. Ryhmän tavoitteena on laatia selkeä toimintamalli organisaatioille siitä miten hankeosalaskenta otetaan käyttöön, miten laskentaa ohjeistetaan ja keitä koulutetaan. 

Ihku-laskentapalvelun hankeosalaskennan julkistamistilaisuus on 10.11.2022 ja hankeosalaskennan on määrä olla tuotantokäytössä loppuvuodesta. Käyttöönottojen aikataulu allianssin tilaajaorganisaatioissa vaihtelee, eikä tarkkoja ajankohtia ole vielä tiedossa. Väylävirastossa on kuitenkin aloitettu valmistautuminen hankeosalaskennan käyttöönottoon Väylähankkeiden käsittely Ihku-laskentapalvelussa ja Väylähankkeiden kustannushallinta -ohjeiden päivitystyöllä. 

Käyttöönottojen tueksi tullaan järjestämään joulukuun aikana kaksi webinaaria, joissa kerromme tilaajille ja konsulteille mitä käyttöönotto tarkoittaa ja miten siihen tulisi varautua. Webinaarit toimivat jatkumona julkistamistilaisuudelle ja kerromme niiden tarkemmista sisällöistä ja ajankohdista myöhemmin.

Ilmoittaudu Ihku-info: Hankeosalaskennan julkistamistilaisuuteen tapahtumasivun kautta.

Jaa artikkeli: